HTML

Eladó

Indavideó

Friss topikok

Indafotó képek

Salgó Rali 1999 - MTI forrásból - Amikor jön a kaszás...

2010.06.24. 10:49 :: bububear

Autósport - Salgó Rali: vezet a Kiss, Büki pár
1999.04.17. 21:03
(LD: 17.33 ó, mtis4036)
KOD: spor/autósport
FK: hu
ld: Salgótarján, 1999. április 17. szombat (MTI) - A rendezők arról tájékoztatták szombaton este az MTI-t, hogy a Salgó Ralin  történt baleset súlyos sérültje nincs életveszélyben. A Salgó Ralin a Nagykeresztúr-Sámsonháza gyorsaságin sodródott ki az egyik kanyarban a tiltott helyen álló nézők közé egy versenyautó, a balesetnek két sérültje volt. Az első napi 10 gyorsaági után a Kiss, Büki pár vezet Subarujával, 1:27 perccel megelőzve az Érdi, Varga (Toyota), s 2:31 perccel a Hényel, Tóth V. (Toyota) duót. Az N-csoport élén hármas holtverseny alakult ki a Markovics, Kazár, a Vizin, Gönczi és az Angyalfi, Berta kettős között. A Salgó Rali vasárnap 6 gyorsaságival folytatódik.

Súlyos baleset a Salgó Ralin
1999.04.17. 17:33
Salgótarján, 1999. április 17., szombat (MTI)
- Súlyos baleset történt szombaton kora délután a Salgó Ralin: a Nagykeresztúr-Sámsonháza közötti gyorsasági szakasz egyik kanyarjában a 30-as rajtszámú versenyautó kisodródott és a külső íven elütött három nézőt.  A szerencsétlenül jártak egyikét súlyos, életveszélyes, a másikat könnyebb sérülésekkel szállították a salgótarjáni kórházba. Máté István ezredes, a Nógrád megyei rendőrfőkapitány köztbiztonsági helyettese az MTI érdeklődésére elmondta: a baleset
ezúttal is az autóversenyeken már szokásosnak mondható fegyelmezetlenség miatt következett be. Valamennyi rali előtt felhívják az emberek figyelmét, ne álljanak a kanyar külső ívére, hiszen éppen ott a legnagyobb a veszélye a nagy sebességgel száguldó
versenyautók kisodródására. Sajnos azonban mindig akadnak olyanok, akik nem veszik komolyan a rendőrség figyelmeztetését.

A ralin a favorit ifj. Tóth J., Tóth I. páros a 2. gyorsaságin korlátnak ütközött és kiesett. A baleset miatt több, mint egy órán keresztül állt a verseny. A szombati 10 gyorsasági közül délutánig 7-et rendeztek meg, az élen a bajnoki címvédő Kiss, Büki pár állt az Érdi, Varga kettős előtt.

Autósport - Salgó Rali - végeredmény
1999.04.18. 20:22
(LD: 14.48 ó, mtis4025)
KOD: spor/autósport
FK: hu
ld: Salgótarján, 1999. április 18., vasárnap (MTI)
- A vasárnap befejeződött autós Salgó Ralit a Kiss, Büki kettős nyerte.
 

Az abszolút végeredmény:
1. Kiss, Büki (MOL-Rallye Team, Subaru Impreza WRC) 55:31 perc
2. Hényel, Tóth V. (Autó Ágó Rallye Team, Toyota Celica GT-4) 57:11
3. ifj. Angyalfi, Berta (Autó Angyalfi SE, Mitsubishi Lancer
EVO4) 58:15

OGY (17. rész) - interpellációk
1999.06.15. 19:27 

Molnár Róbert (FKGP) azért interpellált, mert az idei Salgó-ralin  halálos baleset történt. Néhány év alatt ez volt a második halálos kimenetelű eset, de számos sérüléssel járó balesetet is szenvedtek a rali nézői. Azt kérdezte, mit kíván tenni az Ifjúsági és
Sportminisztérium a verseny nézőinek biztonsága érdekében. Szakács Imre, sportminisztériumi államtitkár válaszában elmondta, hogy a nézők fegyelmezetlensége miatt történtek a balesetek, nem pedig a rendezők, vagy a hatóságok mulasztása miatt.
Az interpelláló képviselő elfogadta a választ. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bububear.blog.hu/api/trackback/id/tr72105966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása