HTML

Eladó

Indavideó

Friss topikok

Indafotó képek

Salgó Rali 1994 - MTI archívum ATIWRC segítségével!

2010.06.27. 19:30 :: bububear

A 11. Mogürt-Salgó Rallye - Növekvő érdeklődés
1994.04.14. 15:14

Budapest, 1994. április 14. csütörtök (MTI) - A jövő hétvégén a magyar raliversenyzők is megkezdik bajnoki pontvadászatukat. Április23-án, szombaton ugyanis Salgótarjánban indul útjára a szezonnyitó11. Nemzetközi Mogürt-Salgó Rallye, amely a kelet európaizónasorozat második állomása. A teljes magyar élmezőnyt felvonultatórangos versenyről csütörtökön a Bagolyvár étteremben tartottsajtótájékoztatót a rendezvény szervezőbizottsága.
- Örömömre szolgál, hogy ez a verseny a legnézettebb Magyarországon Idén is mintegy 200 000 nézőre számítunk, ami még a Forma-1-nek is dícséretére válna. A szponzorok köre is egyre bővül, de szeretnénk még több céget megnyerni a versenynek - mondta Neményi
Béla, a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség elnöke. Utána Szamos Miklós versenyigazgató és Gyuris Árpád, a verseny titkára adott rövid tájékoztatást a futamról.
- Az idei versenyre terveztünk néhány meglepetést. Új gyorsasági szakaszokat iktattunk a programba, meg egy kicsit szűkítettük a verseny területét. Így 30-40 km-es körzetben zajlanak majd a küzdelmek - nyilatkozta Gyuris Árpád, aki szerint megkülönböztetett
figyelmet szentelnek a nézők biztonságos elhelyezésére is. A szervezők elmondták, az idén először szervezték meg az újdonságnak számító gyorsmentő-szolgálatot.
A bajnoki címvédő, a tavalyi salgótarjáni viadalon első helyezett Ranga László, Büki Ernő páros ismét győzelemre tör. A ,,nagyok,, közül hiányzik majd Dudás Gyula, aki anyagi gondok miatt nem állhat rajthoz. A 21 gyorsasági szakasszal (221 kilométer) tarkított 590 km-es erőpróbára eddig több mint száz pilóta adta le nevezését, várhatóan magyar, cseh, osztrák, szlovák és ukrán sportolók mérik össze tudásukat.
A mezőny április 23-án, szombaton 9 órakor a salgótarjáni Fő térről rajtol, s másnap ugyanide érkezik vissza.+++

Kétszázötvenezer érdeklődő a MOGÜRT-Salgó Rallye-n - Autósport (1. rész)
1994.04.23. 18:24
Szombaton mintegy 250 ezer érdeklődő kísérte figyelemmel az eseményeket a 11. MOGÜRT-Salgó Rallye-n, a Hungária Biztosító Kupájáért kiírt országos bajnokság első futamán, amelynek rajtját és célját Salgótarjánban, a Fő téren tűzték ki. Az évadnyitóra száznál többen neveztek, de a starthoz végül is csak 79-en sorakoztak fel. A hazaiak mellett szlovák, cseh, osztrák és ukrán autósok is színesítették a mezőnyt. Az egyes rajtszámmal a bajnoki címvédő, a tavalyi MOGÜRT-Salgó győztese, a Ranga László, Büki Ernő kettős indult. A korábbi nógrádi nyertesek közül nem hiányzott Ferjáncz Attila, ifj. Tóth János és Gergely Ferenc sem. A
műsor nem a terveknek megfelelően alakult, ugyanis biztonsági okok miatt törölték az ötödik (Bagolyirtás-Mátrakeresztes) és a hatodik (Sámsonháza-Nagykeresztúr) gyorsasági szakaszt. Egyébként is sok bajuk volt a rendezőknek a nézőkkel, akik saját testi épségükkel mit sem törődve rendszeresen a ,,tilos szakaszon,, várták kedvenceiket.
A legnagyobb érdeklődéssel kísért kisterenyei körverseny - itt a versenyzők háromszor is végighajtottak a nap során - másodszori teljesítése után a Ranga, Büki duó állt az élen, őket a Ferjáncz, Tóth Cs. és az ifj. Tóth J., Papp páros követte. Rangáék reggeltől biztosan őrizték első helyüket. A második pozíciót viszont Ferjánczék és ifj. Tóthék többször is ,,megosztották,, egymás között.
(folyt.köv.)

Kétszázötvenezer érdeklődő a MOGÜRT-Salgó Rallye-n - Autósport (2. rész)
1994.04.23. 20:42

A feladatok alaposan megrostálták a mezőnyt. Az első nap végére félszázan sem maradtak versenyben. A legjobbak közül a Faragó-Szabó, Gergely (Sashegy Autósport Klub, Lancia) kettős a negyedik, a Túri, Tóth (Népliget SE, Mazda) duó pedig a hatodik helyről kényszerült műszaki hiba miatt a küzdelem feladására. A szombati utolsó erőpróba, a kisterenyei harmadik körgyorsasági után a Ranga, Büki páros előnye már több mint két perc volt. Úgy tűnt, a győzelmet csak a technika ördöge veszi el tőle.

Az élcsoport állása az első nap, a 13. gyorsasági szakasz után:
1. Ranga, Büki (Marlboro Rallye Team, Lancia) 1:12:57 ó
2. Ferjáncz, Tóth Cs. (Váci Autó SE, Ford) 1:15:24
3. Ifj. Tóth J., Papp (Váci Autó SE, Toyota) 1:15:41
4. Chovanec, Kurus (szlovák, Ford) 1:17:13
5. Tóth F., Csökö (ÁFOR SC Budapest, Audi) 1:17:14
6. Érdi, Varga (Érdi Rallye Team, Mazda) 1:17:21
Vasárnap 7 órakor Salgótarjánban folytatódik a verseny. A műsor szerint további nyolc gyorsasági szakasz teljesítése vár a résztvevőkre.

A Ranga, Büki kettős nyerte a Mogürt-Salgó Rallye-t
1994.04.24. 14:20
Salgótarján, 1994. április 24. vasárnap (MTI)
- A 11. nemzetkozi Mogürt-Salgó Rallye-t, a Hungária Biztosító Kupájáért kiírt országos bajnokság első futamát a címvédő Ranga László, Büki Ernő kettős nyerte. A Marlboro Rallye Team párosa sikerét már szombaton, az első versenynapon megalapozta, hiszen a 13 gyorsasági szakasz alapján tekintélyes, több mint kétperces előnyt szerzett. Vasárnap, amikor szintén tízezrek álltak a nógrádi pályák
mentén, tovább nőtt a különbség az éllovas és az üldözők között, pedig Rangáék már nem is igazán hajtották magukat, inkább a biztonságra törekedtek. Ezt jelzi az is: a második napra maradt nyolc mért, gyorsasági szakasz közül csak négyen végeztek az élen, s még az is belefért, hogy az egyiken csupán az ötödik legjobb időt autózzák.
A második helyet Ferjánczék, a harmadikat ifjú Tóthék szerezték meg, utóbbiak a második versenynap folyamán többször is műszaki problémákkal küszködtek.
- Minden a terveknek megfelelően alakult, így számunkra nem is volt igazán izgalmas pillanata a versenynek - nyilatkozta Ranga László, aki Büki Ernővel 1991 és 1993 után harmadszor győzött a nemzetközi Mogürt-Salgó Rallye-en.
A 11. Mogürt-Salgó Rallye végeredménye, abszolút sorrend (590 km
össztáv, 221 km gyorsasági szakasz):
1. Ranga László, Büki Ernő (Marlboro Rallye Team, Lancia) 1:54:51 ó
2. Ferjáncz Attila, Tóth Csaba (Váci Autó SE, Ford) 1:57:53
3. ifjú Tóth János, Papp György (Váci Autó SE, Toyota) 1:58:34
4. Tóth Ferenc, Csökő Zoltán (Áfor SC Budapest, Audi) 1:59:58
5. Chovanec, Kurus (szlovák, Ford) 2:00:28
6. Érdi Tibor, Varga István (Érdi Rallye Team, Mazda) 2:01:45
7. Drotár, Bánoci (szlovák, Lancia) 2:01:58
8. Gerencsér Tibor, Bathó Zoltán (Áfor SC Budapest, Ford) 2:02:13
9. Keszler Mátyás, Hering Gyula (Stoll SE, Lancia) 2:06:45
10. Vizin László, Gönczi László (Bajai Spartacus Vízügy SC, Lancia)2:07:31
Az A-csoport legjobbjai:
1. Ranga, Büki 1:54:51
2. Ferjáncz, Tóth Cs. 1:57:53
3. ifjú Tóth, Papp 1:58:34
N-csoport:
1. Érdi, Varga 2:01:45
2. Gerencsér, Bathó 2:02:13
3. Vizin, Gönczi 2:07:31
+++
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bububear.blog.hu/api/trackback/id/tr252114138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása